Chainlink'in DeFi için Son Güncellemesi

Chainlink Labs, zincir üzerinde daha fazla veriyi kullanılabilir hale getirmek için bir ölçeklenebilirlik yükseltmesi olan Off-Chain Reporting’i başlatıyor.

Chainlink'in kurucusu Sergey Nazarov'a göre, merkeziyetsiz finans (DeFi) "hızlı bir evrim" görmek üzere. Off-Chain Reporting, olarak adlandırılan yeni yükseltme, mainnetin (ana ağ) Mayıs 2019'da piyasaya sürülmesinden bu yana ağın en büyük olayı olduğunu söyleyen Nazarov, şu şekilde bir yorumda bulundu: “Verileri zincire yerleştirdikçe, daha fazla DeFi protokolünün hayata geçtiğini ve bizi kullanan mevcut DeFi protokollerinin hayata geçirilecek daha fazla pazara sahip olduğunu gördük. Bu da tüm kategoriyi kullanıcılar için daha kullanışlı hale getiriyor.”

Chainlink, blokzincirlerini gerçek dünyadaki verilere güvenli bir şekilde bağlar ve bunu yapmak için kıskanılacak bir itibar oluşturmuştur. Ethereum’un DeFi ekosistemindeki baskın merkezi olmayan oracle sağlayıcısıdır ve şu anda 300'den fazla proje oracle teknolojisini entegre etmiştir. Girişim, Dünya Ekonomik Forumu tarafından 2020'nin en umut verici 100 Teknoloji Öncüsü arasında gösterilmiştir. Bu arada, bu ay yeni zirvelere ulaşan LINK token, 2020'nin en iyi performans gösteren kripto varlıklarından biriydi.