Chiliz (CHZ) Neden Yükseldi?- 16.08.2022

Takımların taraftar tokenleri oluşturmalarına ve piyasaya sürmelerine yardımcı olan spor ve eğlence odaklı faaliyet gösteren blokzincir projesi Chiliz (CHZ) son 24 saatteki yükselişiyle dikkati çekti. Chiliz’in (CHZ) fiyatı son 24 saatte yaklaşık %20 artış göstererek 3.79 seviyelerinde seyrediyor. CHZ’nin tüm piyasalardaki günlük işlem hacmi ise yaklaşık %80 artışla 697 milyon USD’ye yükseldi.

Chiliz, geçtiğimiz birkaç ay içinde çeşitli anlaşmalar ve ortaklıklar yaptı. Bunlardan en dikkat çekeni CHZ’nin Barcelona ile yaptığı ortaklıktı. Ağustos ayı başında duyurulan bu ortaklıkla birlikte Socios’un teknoloji sağlayıcısı olan Chiliz Barcelona kulübünün dijital içerik üretim ve dağıtım merkezi olan Barça Studios’a 100 milyon USD’lik yatırım yapacağını açıkladı. Bu açıklamanın CHZ’nin fiyatlarına olumlu şekilde yansıması olmuştu. CHZ son birkaç haftadır bir yükseliş eğiliminde diyebiliriz. Ayrıca liglerin başlamasıyla CHZ’nin sosyal medyadaki etkileşimlerinde de gözle görülür bir artış yaşanıyor.

Chiliz fiyatının son 24 saatteki yükselişinin ekosistemindeki bazı taraftar tokenlerinin iyi bir performans göstermesiyle ilişkili olabileceği düşünülüyor.