Chiliz (CHZ) Neden Yükseldi? 18.08.2022

Socios platformunun ve CHZ token’ının arkasındaki şirket olan Chiliz (CHZ) son 24 saatte %8 yükselerek dikkatleri üzerine çekti.  Bu yükselişin altında yatan nedenlerden birisi spor endüstrisi için önde gelen Blokzincir sağlayıcısı Socios.com’un bugün İtalya'daki taraftar katılımı ve ödül platformu için dijital para birimleri ve dijital cüzdanların hizmet sağlayıcısı olarak yasal onay aldığını duyurması oldu. Bu tescilin, Socios.com platformunun bölgedeki büyümesini ve genişlemesini destekleyecek ve Socios.com'un Blokzincir tabanlı spor eğlence teklifinin temelini oluşturan teknoloji için düzenleyici onay sağlayacağı belirtildi.

İtalya'daki kripto varlıklarını, finansal aracıları ve kredi aracılarını denetleyen düzenleyici kurum olan Organismo Agenti e Mediatori'nin (OAM) onayının tüketicileri koruma ve bölgedeki tekliflerini geliştirmeye devam etme çabalarının önemli bir parçası olduğunu belirten Socios.com CEO’su Alexandre Dreyfus,” İtalya, halihazırda güçlü bir varlığa sahip olduğumuz bizim için çok önemli bir pazar. Bölgede kalıcı bir büyüme sağlamaya kararlıyız ve İtalyan müşterilerimiz için meşruiyeti ve güveni garanti altına almak için düzenleyicilerle birlikte çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Takımların taraftar tokenleri oluşturmalarına ve piyasaya sürmelerine yardımcı olan spor ve eğlence odaklı faaliyet gösteren blokzincir projesi Chiliz (CHZ) geçtiğimiz birkaç ay içinde çeşitli anlaşmalar ve ortaklıklar yapmıştı. Bunlardan en dikkat çekeni CHZ’nin Barcelona ile yaptığı ortaklıktı. CHZ, bu ortaklık çerçevesinde Barcelona kulübünün dijital içerik üretim ve dağıtım merkezi olan Barça Studios’a 100 milyon USD’lik yatırım yapacağını açıklamıştı.