Chiliz (CHZ) Neden Yükseldi?- 31.10.2022

Alexandre Dreyfus tarafından 14 Şubat 2018’de piyasaya sürülen Chiliz spor kuruluşlarının sahip oldukları kitleler ile etkileşim kurmalarına yardımcı olmak için blokzincir tabanlı araçlar sunmaktadır. CHZ, Ethereum, Binance Smart Chain ve Tron gibi farklı blokzincir altyapılarını kullanmaktadır. Chiliz’in ana hedefi tüketicilere yönelik blokzincir destekli ürünler ve hizmetler için bir para birimi seçeneği sunmaktır.

Spor ve espor dünyasına mensup olan Chiliz ve Socios.com, spor takımları, ilgili kurumlar ile taraftarlar arasında önemli stratejik bir köprü konumundadır.

Chiliz (CHZ) son bir haftadaki yükselişiyle dikkati çekti. CHZ’de son 7 günde yaklaşık %23 yükseliş görüldü. CHZ son 24 saatte de %12’lik yükselişiyle yaklaşık 4.19 TL’den işlem görüyor. CHZ’nin tüm piyasalardaki işlem hacmi ise %237 artışla birlikte yaklaşık 959 milyon USD olarak görünüyor.

Chiliz (CHZ) kısa süre önce en son Scoville Testnet Faz 4'ün başlatıldığını duyurmuştu. Bu yeni gelişmeyle birlikte Chiliz ağı, Chiliz Chain 2.0'a bir adım daha yaklaşmıştı. Testnet yayına girdikten kısa bir süre sonra CHZ'nin fiyatı yükselişe geçti. Öte yandan gözler kasım ayında Katar'da düzenlenecek olan FIFA Dünya Kupası'na çevrildi. Bu gelişmenin CHZ’nin fiyatına yükseliş yönlü etkisi olduğu söylenebilir.