Chipotle Hayranlarına “Chiptocurrency” Görevinde 100.000 Dolarlık Bitcoin Verilecek

Amerikan fast-food zinciri Chipotle, bu Perşembe günü 100.000 dolarlık Bitcoin ve aynı miktarda bedava yemek dağıtacağını duyurdu. Bu hareket, Ulusal Burrito Günü'ndeki pazarlama stratejisinin bir parçası olarak karşımıza çıkıyor.

Marka, bu yıl hesap bilgilerini bulamadığı için Bitcoin’de toplam 387 milyon doları kaybetmiş olan teknoloji girişimcisi Stefan Thomas ile işbirliği yapıyor. Trajik durumu fırsata çeviren Coil'in Kurucusu ve CEO'su, “Burrito veya Bitcoin” adlı yeni bir interaktif oyun başlattı. Tanıtımı 1 Nisan'da yayınlanacak bu oyunun bir parçası olarak, Chipotle hayranları dijital cüzdanındaki kodu kırmak için bir “chiptocurrency” görevi gerçekleştirecekler. Her oyuncuya, ücretsiz bir burrito veya 25.000 dolara kadar Bitcoin kazanma şansı verilecek. Oyuncuların, altı basamaklı bir kodu tahmin etmek için on deneme hakkı olacak. Tam on bin kod ücretsiz yiyeceklerin kilidini açacak, elli tanesi 500 dolar Bitcoin, üçü ise 25.000 dolar Bitcoin kazanılmasını sağlayacak.

Chipotle pazarlama müdürü Chris Brandt, yapılan duyurudan sonra sağladıkları fırsat hakkında şu şekilde bir yorumda bulundu:

“Ulusal Burrito Günü, hayranlarımızın, geleneksel olarak restoranlarımıza ve dijital platformlarımıza en sevdiği yemekleri sipariş etmek için akın ettiği Chipotle için büyük bir andır. Her zaman bu kutlamayı geliştirmek için benzersiz yollar arıyoruz ve bu yıl hayranlarımıza da fırsat veriyoruz.”


Hatırlatma: Benzer bir pazarlama hamlesi de bu ayın başlarında fast-food zinciri Taco Bell'den gelmişti. Taco Bell, ilk taco temalı eşsiz token (NFT) setini piyasaya sürüp, satışını gerçekleştirdi.