Çift, Düğün Töreni Sırasında NFT'leri Sanal Yüzük Olarak Değiştirdi

Kripto para borsasında çalışan çift, düğün törenleri sırasında akıllı telefonlarını kullanarak sanal yüzükler olarak eşsiz tokenlerini (NFT’lerini) değiştirdiler.

Geleneksel bir Yahudi düğün töreni yapmalarına ek olarak Rebecca Rose ve Peter Kacherginsky, cüzdanlarına TBT tokenleri şeklinde tokenize edilmiş “yüzük” NFT'ler veren, adı İbranice yüzük anlamına gelen “Tabaat” adlı bir Ethereum akıllı sözleşmesi yazdı.

“Çoğu insan dini bir ibadet yerinde, kumsalda veya dağlarda evlenir. Peter ve ben çoğu insan DEĞİLİZ. Blokzincir ile evlendik.”

“Yeminlerimizi daha kişisel bir şekilde sağlamlaştırmak istedik. Kripto para cüzdanlarımıza token olarak dijital sanat eserleri yayınlayan bir Ethereum akıllı sözleşmesi yazıldı.”

Bu sanal yüzükleri değiştirmelerinin kaydının, herkesin, birbirlerine olan bağlılıklarının kanıtı olarak görmesi için kalıcı olarak blokzincirde saklanacağını belirten Rose, Etherscan’da gözüken işlemin ekran görüntüsünü paylaştı:

Kacherginsky, 10 Mart'ta akıllı sözleşmeyi oluşturdu ve sözleşme 0.25 ETH'ye yani, yaklaşık 450 dolara mal oldu. Sözleşmenin oluşturulmasından bir saat sonra, 0,0048 ETH ek ücret karşılığında Tabaat'tan üç işlem daha gönderildi. Yani evlilik sözleşmesi maliyeti yaklaşık olarak 537 ABD dolarında gerçekleşti. Toplamda, törenin Ethereum ağı tarafından onaylanması 4 dakika sürdü ve madenci ücretlerinde de 50 dolar harcandı.