Çin 17 Milyonluk Yuan Testlerini Yayınladı

Pekin'in dijital yuan testine katılan Çin, şu anda DC/EP olarak da bilinen Merkez Bankası Dijital Para Biriminin toplam 17 milyon dolar değerinde olan 110 milyonunu yayınladı. Pekin, Shenzhen ve Suzhou'dan sonra gerçek dünya dijital yuan testini başlatan üçüncü Çin şehridir.

Çin'in başkenti Pekin, 7 Şubat Pazar günü, 2022 Pekin Kış Olimpiyatları'nda dijital yuan için bir piyango aracılığıyla 50.000 yerel sakinine yaklaşık 1.5 milyon dolar değerinde 10 milyon dijital yuan dağıttığını duyurdu.

Önceki testlere benzer şekilde, Pekin denemesinde piyango kazananlar, DC/EP ödeme yöntemini destekleyen çevrimdışı ve çevrimiçi tokenlerle ücretsiz dijital yuan harcayabilecekler.

Shenzhen’de, şu ana kadar 7.7 milyon dolar değerinde 50 milyon dijital yuan testi gerçekleştirildi. Öte yandan Suzhou, Aralık ayında 3 milyon dolar değerinde olan 20 milyon dijital yuan ile ilk çalışmasını gerçekleştirdi ve şu anda, önümüzdeki ay döneminde iç tüketimi artırmak amacıyla 5 milyon dolar değerinde olan 30 milyon dijital yuan ile ikinci testini gerçekleştirmekte.

Xiong'An hükümeti Pazar günü, Çin Tarım Bankası'nın yerel şubesinin, Çin'in Merkez Bankası Dijital Para Biriminin daha geniş bir kullanıma sunulması için hazırlıkta büyük bir adım olan DC/EP donanım cüzdanlarının araştırma ve üretimini tamamladığını duyurdu.

Chengdu şehrinin daha önce Şubat ayında şehir çapında bir dijital yuan testi başlatacağı söylenmişti, ancak Çin medyası The Paper'ın 8 Şubat Pazartesi günü yayınlanan bir raporuna göre programın Mart ayına ertelendiği görülüyor.