Çin Blokzincir Hizmet Ağı, ConsenSys'in Quorum'unu Oluşturacak

Ethereum stüdyosu ConsenSys, Quorum'u Çin devleti onaylı blokzincir tabanlı Hizmet Ağı'na (BSN) entegre edeceğini duyurdu. ConsenSys, geçen yıl JPMorgan'dan satın aldığı Quorum'un, BSN ile uyumlu hale gelen en son açık kaynaklı kurumsal blokzincir olacağını söyledi. Duyuruya göre amaç, ConsenSys'in Codefi uygulamalarını geliştiricilerin Ethereum tabanlı kurumsal çözümler oluşturmaları için BSN pazarında kullanılabilir hale getirmek.

Resmi olarak Nisan ayında piyasaya sürülen BSN, geliştiricilerin Hyperledger Fabric, Ethereum ve Polkadot gibi desteklediği hem halka açık hem de izin verilen blokzincirlerin üzerine merkezi olmayan uygulamalar oluşturmalarına olanak tanıyan bir hizmet altyapısıdır.

Girişim, ülkenin kabine düzeyindeki ekonomik planlama ajansı Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu'na bağlı bir kuruluş olan Çin Devlet Bilgi Merkezi tarafından destekleniyor. Pekin merkezli Red Date Technology, platformun operasyonlarını ve geliştirilmesini denetliyor.

Red Date CEO'su ve BSN Geliştirme Derneği'nin yönetici direktörü Yifan He, Quorum'un, GoQuorum'a göre yapılandırılacağını ve böylece BSN'deki diğer izin verilen çerçevelerle birlikte çalışabileceğini söyledi ve devam etti:

“Lansmandan sonra BSN, Çin'de blokzincir teknolojisinin ve Ethereum tabanlı çözümlerin kurumsal olarak benimsenmesini önemli ölçüde hızlandırmak için 2021'de BSN'nin eğitim programlarına Quorum'u dahil edecek.”

ConsenSys Quorum Nedir?

ConsenSys Quorum, işletmelerin özel veya kamusal blokzincir uygulamaları için Ethereum'dan yararlanmasını sağlayan açık kaynaklı bir protokol katmanıdır.