Çin’de Bitcoin Madenciliği için Gereken Ekipmanlar Tükeniyor

Küresel çapta olan çip kıtlığı, Çin'in hakim olduğu bir sektör olan Bitcoin madenciliği yapmak için kullanılan ekipmanların üretimini kısıtlıyor. Cihaz sayısındaki azalma nedeniyle de ekipman fiyatları yükseliyor.

Çip tasarımcısı ve madencilik ekipmanlarının ana sağlayıcısı Innosilicon'ın başkan yardımcısı olan Alex Ao, "Madencilik teçhizatlarının üretimini desteklemek için yeterli çip yok" dedi.

Madenciliğin karlılığı, Bitcoin'in fiyatına, teçhizatı güçlendirmek için kullanılan elektriğin maliyetine,ekipmanın verimliliğine ve bir Bitcoin çıkarmak için ne kadar bilgi işlem gücüne ihtiyaç olduğuna bağlıdır. Bitcoin madencileri, giderek daha güçlü, özel olarak tasarlanmış bilgisayar ekipmanları veya teçhizatları kullanmaya başlıyor.

Ao, özel olarak tasarlanmış çiplerin ana üreticileri olan Taiwan Semiconductor Manufacturing Co ve Samsung Electronics Co'nun da çip talebinin daha istikrarlı görüldüğü tüketici elektroniği gibi sektörlerdeki tedariklere öncelik vereceğini söyledi. Ayrıca, GMR'nin kurucu ortağı Gordon Chen, Bitcoin fiyatları yükseldikçe ekipman talebinin de arttığını belirterek bu şekilde devam etti:

“Altın fiyatları yükseldiğinde, daha fazla kürek alırsınız. Süt fiyatları yükseldiğinde ise daha fazla ineğiniz olsun istersiniz."