Çin Devlet Sermayesi Bitcoin Madenciliğini Destekliyor

Çinli Şirket 500.com'un yakın zamanda büyük Bitcoin madencilik havuzu BTC.com'u satın aldı.

Madencilik donanım devi Bitmain tarafından şirket içinde kurulan BTC.com, bir zamanlar en büyük Bitcoin madenciliği havuzuydu ve hala, ağında yaklaşık %10'unu oluşturan hash oranına göre ilk beş havuzdan biri olmaya devam ediyor.

Tsinghua Unigroup International, ana hissedarı Tsinghua Holdings olan Çinli yarı iletken yonga üreticisi Tsinghua Unigroup'un yatırım yan kuruluşudur. Çin ticaret sicil kayıtlarına göre, Tsinghua Holdings, kamu kurumunun eyalet sermayesini ve yatırım işini yönetmek için Çin hükümeti tarafından tamamen finanse edilen kuruluş sermayesi olarak 2003 yılında 350 milyon dolar ile kurulmuştur. Bu, devlete ait sermayenin dolaylı olarak da olsa Bitcoin madenciliğine maruz kaldığı halka açık ilk örnek diyebiliriz.

500.com, tam teşekküllü bir Bitcoin madencilik şirketine dönüşümünü artık tamamlandı. Firmanın yeni atanan CEO'su Yang Xianfeng kısa süre önce Çinli iş medyası Securities Times'a yaptığı açıklamada, şunları dile getirdi:

“Pivotun ardından, madencilik 500'ün ana işi olacak. Havuz, madencilik çiftlikleri ve madencilik işletmelerinden oluşan eksiksiz bir ekosistemi entegre ederek, hedef, kâr elde etmek için daha ucuz fiyatlarla Bitcoin kazanmaktır.”