Çin, Dijital Yuan’ın Benimsenmesi İçin Çalışmalarını Sürdürüyor

Çin Merkez Bankası, CBDC kullanımını artırmak amacıyla yeni yıl döneminde ülke genelinde milyonlarca USD değerinde dijital yuan dağıttı.

People's Daily gazetesinin İngilizce yayın organı Global Times'ta 6 Şubat'ta yayımlanan bir habere göre, tatil döneminde ülke genelinde e-CNY için yaklaşık 200 "etkinlik" başlatıldı. Bu "etkinlikler", hükümetin COVID-19 kısıtlamalarını gevşetmesinden bu yana ilk kez "tüketimi teşvik etmek" için yapıldı. Birden fazla şehrin sübvansiyonlar ve tüketim kuponları gibi programlarda 26,5 milyon USD değerinde CBDC dağıttığı aktarıldı.

Çin Merkez bankası, halihazırda 17 eyalette CBDC'yi test ediyor.  Dijital yuan için çevrimdışı ödeme özelliği 23 Ocak'ta kullanıma sunulmuştu. Bu özellik kullanıcıların ödemeleri onaylamak için NFC teknolojisini kullanarak internet bağlantısı veya elektrik olmadan ödeme yapmalarını sağlıyor. Akıllı sözleşme özelliği de bu ayın başlarında e-ticaret uygulaması Meituan'a dahil edildi. Akıllı sözleşme işlevi, kullanıcıların kazananlar arasında bölünen günlük 1.312 USD’lik bir ödül kazanmasına olanak tanıyor.