Pekin Belediye Bilim ve Teknoloji Komisyonu, Web3 endüstrisindeki yenilik ve gelişmeyi teşvik etmek amacıyla bir tanıtım yazısı yayınladı. The Paper'ın haberine göre, "Web3 İnovasyon ve Geliştirme" adlı white paperda Zhongguancun Forumunda Pekin Belediye Bilim ve Teknoloji Komisyonu tarafından tanıtıldı.
Komisyon, 2025 yılına kadar yılda en az 100 milyon CNY (14 milyon $) yatırım yaparak Pekin'i küresel bir inovasyon merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, bu finansmanın, Web3 endüstrisinin büyümesini teşvik etmek ve teknolojik gelişmeleri hızlandırmak için sağlandığı belirtildi. Çin’in Silikon Vadisi olarak da bilinen Zhongguancun’dan yapılan açıklamada ilgili yatırımın Zhongguancun’u küresel bir inovasyon merkezi haline getirmeye yardımcı olacağı dile getirildi.
Çin, 2021 yılında kripto para birimlerinin kullanımını yasaklamıştı. Fakat, son zamanlarda yaşanan gelişmeler özellikle Çin'deki yerel televizyon kanalında yayınlanan kripto para birimi segmenti programı, program yayınlandıktan bir süre sonra yayından kaldırılsa bile, Çin tarafında sektöre yönelik görüşlerin olumluya döndüğü sinyal olarak yorumlanıyor. Ayrıca, Çin yerel kanalında yapılan programda Hong Kong'da Bitcoin logolu ve Bitcoin ATM'si içeren NFT'lerin önemine vurgu yapmıştır. Özetlemek gerekirse, bu gelişmeler Çin'in kripto paralara ve Web3 teknolojilerine yönelik tutumunda bir değişiklik olduğunu ve Hong Kong'un bu alanda daha açık bir yaklaşım benimsendiği çıkarımı yapılabilir.
Kripto’ya Karşı Olan Çin Neden Web3 ‘ü Destekliyor?
Bu yeni gelişmenin geçtiğimiz hafta Hong Kong Menkul Kıymetler ve Gelecek İşlemleri Komisyonu, perakende yatırımcıların 1 Haziran'dan itibaren kripto ticaretine başlayabileceğini duyurmasının ardından gelmesi bazı sektör oyuncularının dikkatini çekti.
ABD'nin şu anda kripto paraları düzenleme maksadıyla kısıtlama çabalarına karşın, 2021 yılında kripto para kullanımını yasaklayan Çin’in Web3 raporuyla endüstriye daha açık bir tutum sergileme belirtileri göstermesi oldukça önemli sektör ipuçlarından biri olabilir. Hong Kong'un kripto şirketlerini kendi bölgesine çekme çabalarıyla bu durum daha da dikkat çekici hale geliyor. Ayrıca Çin devletinin yayın kuruluşu Çin Merkez Televizyonu (CCTV)’nda Hong Kong'da kripto paraların benimsenmesine ilişkin bir bölüm yayımlamasıda ilgi çekici durumlardan biriydi.