Çin’in En Büyük Devlet Bankaları, Dijital Yuan’ı AliPay ve WeChat Pay’den Daha Üstün Bir Ödeme Aracı Olarak Tanıtıyor

Çin'in en büyük devlet bankalarından bazıları, dijital yuan'ı ülkenin önde gelen iki ödeme sağlayıcısı olan Alipay ve WeChat Pay'e üstün bir ödeme aracı olarak aktif bir şekilde tanıtıyor.

26 Nisan'da yayınlanan bir raporda Reuters, Çin'in en büyük altı bankasının, 5 Mayıs'taki çevrimiçi alışveriş festivali öncesinde Şangay'da Çin'in merkez bankası tarafından çıkarılan dijital yuanı tanıttığını açıkladı. Bankalar, alım-satım yapan kişileri ve perakende müşterilerini dijital cüzdanları indirmeye ikna ediyor, böylece deneme programı sırasında işlemler, Ant Group’tan Alipay ve Tencent’in WeChat Pay’i gibi her yerde bulunan ödeme sistemlerini atlayarak doğrudan dijital yuan üzerinden yapılabilecek.

Ayrıca raporda, Çin Halk Bankası'nın rehberliğinde Şangay'daki merkez bankası dijital para birimi (CBDC) denemesinin kullanıma sunulmasına atanan bir banka yetkilisinin, dijital para birimini Alipay ve WeChat Pay'den üstün olarak tanımladığı belirtildi:

“İnsanlar, dijital yuan ödemesinin, artık Alipay veya WeChat Pay'e güvenmek zorunda kalmayacağı kadar uygun olduğunu anlayacaklar.”