Çin, Kripto Para Yatırımcılarını ve Bitcoin Madencilerini %20 Vergilendirmeye Başladı İddiası

Colin Wu'nun haberine göre özellikle bazı kripto para balinaları, madenciler ve diğer yatırımcılar, 2022'nin başlarından itibaren yerel vergi daireleri tarafından kişisel gelir vergisi konusunda denetlendiklerini ve hala sonuçları beklediklerini ifade etti.

Finbold’ta yayımlanan habere göre birkaç büyük yerel borsanın vergi makamlarına balinaların bazı işlemleri hakkında kapsamlı bilgi vermesinin ardından bu durum, yatırım kârları ya da bireysel kripto para yatırımcıları ve birçok Bitcoin (BTC) madencisi üzerinde yatırım karları veya bireysel kripto para yatırımcıları ve birçok Bitcoin (BTC) madencisi üzerinde %20 kişisel gelir vergisinin uygulanması anlamına geliyor.

Bu uygulama, Çin hükümetinin sonunda kripto paraların yasal statüsünü kabul etmiş olabileceği anlamına gelse de, vergi makamları ve mali makamların kripto paranın yasallığı konusunda farklı görüşlere sahip olması nedeniyle gerçeklik daha karmaşık bir hal alıyor.

Konuya ilişkin bir dizi Tweet paylaşan Tron ekosisteminin kurucu Justin Sun şunları kaydetti:

Çin, kripto para işlemlerine vergi uygulanmasıyla kripto para birimi düzenlemesine doğru büyük bir adım attı. Bu, ülkenin kripto para birimlerini giderek daha fazla benimsediğine işaret ediyor. Kripto işlemleri üzerindeki vergi, Çin hükümetinin kripto para birimlerini meşru bir servet biçimi olarak gördüğünün ve uygun şekilde vergilendirilmesini sağlamak istediğinin açık bir göstergesidir. Vergi politikasının, bireyler ve işletmeler için net bir düzenleyici çerçeve sağladığı için ülkede kripto para birimlerinin benimsenmesini artırması bekleniyor. Çin'de kripto para birimlerinin kullanımının artmasıyla birlikte, hükümetin kripto para endüstrisini daha fazla düzenleyerek daha fazla meşruiyet ve istikrar sağlaması bekleniyor. Çin'deki kripto vergisi, küresel kripto para piyasası için olumlu bir gelişmedir ve diğer ülkelerin takip etmesi için bir emsal teşkil edebilir. Hem TRON hem de Huobi inovasyona güçlü bir şekilde odaklanmaktadır ve Çin'de blokzincir teknolojisinin büyümesi ve gelişmesinde etkili olmuştur.”