Çin Merkez Bankası, Kripto Varlıkların Gelecekte Önemli Bir Rol Oynaması Gerektiğine İnandıklarını Açıkladı

Dün (18 Nisan Pazar günü) Çin Merkez Bankası (PBoC) başkan yardımcılığına atanan Li Bo, ülkedeki dijital varlıkları çevreleyen düzenleyici belirsizliğini vurgularken, bir yatırım aracı olarak kripto paranın faydaları hakkında konuştu.

Li, PBoC'nin düzenlemedeki herhangi bir potansiyel değişikliği araştırırken “mevcut önlemleri ve uygulamaları korumaya devam edeceğini”, ancak kriptonun yatırım potansiyelinin fark edildiğini söyledi:

“Bitcoin ve sabit koinlerin şifrelenmiş varlıklar olduğuna inanıyoruz. Şifrelenmiş varlıklar, para biriminin kendisi değil, bir yatırım seçeneğidir. Para birimi değil, alternatif bir yatırımdır. Bu nedenle, kripto varlıklarının gelecekte bir yatırım aracı veya alternatif bir yatırım olarak önemli bir rol oynaması gerektiğine inanıyoruz.”

Devamında, özel şirketler tarafından verilen sabit koinlerin Bitcoin'den (BTC) “daha güçlü düzenleyici kurallar” gerektirebileceğini de ekledi ve şunları söyledi:

“Gelecekte, herhangi bir sabit koin yaygın olarak kullanılan bir ödeme aracı olmayı umuyorsa, tıpkı bankalar veya banka benzeri finans kuruluşlarının sıkı denetime tabi olduğu gibi bir denetime tabi olmalıdır.”

Çin’in merkez bankası dijital yuan projesini pilot olarak uygulamaya devam ediyor ve şu anda ülke çapındaki büyük şehirlerde dijital para birimini test ediyor. Li, PBoC'nin dijital yuanın öncelikle yurt içi kullanıma odaklanacağını ve Çin'in uzun vadede sınır ötesi ödemeleri ve işlemleri değerlendirebileceğini söyledi. Ülkenin, dijital para birimini Pekin'deki 2022 Kış Olimpiyat Oyunlarında kullanmayı planladığı da bildiriliyor.