Çinli Sosyal Medya Yıldızı Bart Baker, DeFine Art ile NFT Yayınlayacak

Çin'deki en ünlü Amerikan sosyal medya fenomeni olan Bart Baker, DeFine Art ile iş birliği yaparak eşsiz tokenler (NFT’ler) yayınlayacağını duyurdu. Çindeki birden fazla sosyal medya platformunda yaklaşık 24 milyon takipçisi olan Baker, iş birliğinin bir parçası olarak sekiz adet NFT'yi açık artırmaya çıkaracak. The Bart Baker Experience adlı NFT'lerden biri, müzayedeyi kazanan kişinin, Baker ile sosyal medyada paylaşılacak ve NFT'ye basılacak bir video yapmasına olanak tanıyacak. Diğer yedi müzayede ise Baker'ın NFT formatında basılan en popüler videoları olacak.

DeFine Art ile yaptığı iş birliği ve NFT'lerin büyümesi hakkında yorum yapan Baker, şunları dile getirdi:

“NFT'ler Batı pazarlarında büyük ölçüde benimseniyor, ancak Asya'da henüz anlamlı bir ilgi görmedi. DeFine Art ile olan bu NFT iş birliğiyle, sadece bunu değiştirmek değil, aynı zamanda ilk videoyu NFT formunda başlatarak yenilikçi bir şekilde yapmak istiyorum. Ayrıca Asya'nın önde gelen nüfuz sahibi Bart Baker ile olan ortaklık, Batı'da ortaya çıkan Asya NFT patlamasının erken bir sinyali olabilir.”

DeFine Art, kendisini dijital sanat, müzik, videolar, oyun ve koleksiyonlara odaklanan Asya'nın ilk merkeziyetsiz NFT platformu olarak tanıtmaktadır. Platform, Baker ve Koreli animatör Mari Kim de dahil olmak üzere birçok yüksek profilli içerik oluşturucu ile bu ayın başlarında resmen piyasaya sürüldü. DeFine, dijital sanat ve koleksiyon ürünlerine olan ilginin arttığı bir dönemde Asya'da bir NFT ekosistemi kurmak için çalıştığını belirtiyor. Platform, Asya’da, kısa süre önce Andreessen Horowitz ve diğer önde gelen yatırımcılardan 23 milyon dolarlık finansman alan NFT pazarı Opensea'yı yansıtmayı hedefliyor.