Çinli Üretici, 90 Milyon Dolar Değerinde Filecoin Madencilik Ekipmanı Satın Aldı

400 milyon dolarlık piyasa değerine sahip, Shenzhen'de listelenen bir ekipman üreticisi olan New Universal (Newu), Filecoin madencilik alanına geçtiğini duyurdu. Böylelikle, bu durum Çin'de listelenen bir şirketin Filecoin madenciliğine geçtiği bilinen ilk örnek oldu.

Shenzhen Menkul Kıymetler Borsası'na yapılan açıklamada firma, Jiangxi merkezli bir elektronik bileşen üreticisi olan Sesumg ile bir satın alma sözleşmesi imzaladığını söyledi. Anlaşmanın bir parçası olarak Newu, InterPlanetary File System (IPFS) ağında 580 milyon yuan (90 milyon dolar) değerinde bilgi işlem ve depolama ekipmanı satın aldı. İlk teslimatta Sesumg, Newu'ya 500 birim bilgisayar ve 100 birim depolama ekipmanı gönderecek. Newu, Filecoin depolama tabanlı madencilikten elde edilen potansiyel gelirin 2019 gelirinin %119'u kadar olabileceğini duyurdu.

Şubat ayında da, NASDAQ'da listelenen ve zaten geçen yıl Bitcoin madenciliğine odaklanan Çinli oyun şirketi The9, Filecoin madencilik ekipmanı satın almak için 10 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladığını açıklamıştı.