Citi, Kripto Alım-Satım ve Saklama Hizmetlerini Piyasaya Sürmeyi Düşünüyor

Bankacılık devi Citigroup, kripto alım-satımı, saklama ve finansman hizmetlerini piyasaya sürmeyi düşündüğünü açıkladı.

Citi'nin Küresel Döviz Müdürü Itay Tuchman, bankanın geçen Ağustos ayından bu yana büyük müşterilerden Bitcoin'e çok hızlı bir ilgi birikimi gördüğünü söyleyerek şu şekilde devam etti:

“Bizim bakış açımıza göre farklı seçenekler var ve müşterilere en iyi hizmeti nerede verebileceğimizi düşünüyoruz.”

Devamında Tuchman, bankanın müşterilere fayda sağlayacak ve düzenleyicilerin destekleyebileceği bir şey inşa edebileceğinden emin olduğunda devreye gireceğini belirtti:

“Herhangi bir FOMO düşüncem yok çünkü kriptonun hayatımızda kalacağına ve piyasanın henüz başlangıcında olduğumuza inanıyorum. Bu bir uzay yarışı değil. Birden fazla bayrağa yer var.”

Mart ayı başlarında Bitcoin'in geliştikçe “uluslararası bir ticari para birimi” haline gelebileceğini öne süren yeni bir rapor yayınlayan Citi, şu şekilde bir açıklamada bulunmuştu:

“Bitcoin'i neyin önemli kıldığına dair algılar gelişmeye ve yeni fırsatlar yaratmaya devam ederken, diğer yandan da ana akım olma yönündeki algısını artırıyor.”


Hatırlatma: Citi, kripto pazarına girmeyi düşünen en son Wall Street finans kuruluşudur. Geçtiğimiz haftalarda Goldman Sachs, Morgan Stanley ve Bank of New York Mellon gibi büyük isimler, müşterilerine kripto hizmetleri sağlamak için harekete geçtiğini duyurmuştu.