Civic (CVC) Neden Düştü?- 7.12.2022

Civic, 2015 yılında Vinny Lingham ve Jonathan Smith tarafından kurulmuştur. Civic, internet üzerindeki dijital kimliklerimizi yönetmemizi sağlayan bir dijital kimlik doğrulama protokolüdür. Civic bu şekilde merkezi olmayan bir kimlik doğrulama süreci sağlamak için blokzincir teknolojisini kullanmaktadır. Bu sayede daha güvenli ve düşük maliyetli kimlik doğrulama işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. Civic (CVC) bir ERC-20 tokenidir.

Civic'in kimlik doğrulama çözümü, kimlik kullanımını gerçek zamanlı olarak yetkilendirmek için dağıtık defter teknolojisini kullanır. Diğer bazı kimlik yönetimi hizmetlerinin aksine, Civic kullanıcıları tüm hassas verilerini mobil cihazlarında saklar. Kullanıcılar, Civic uygulaması aracılığıyla biyometrik bir imza sağlayarak belirli kişisel verilerin paylaşımını yetkilendirebilirler.

Aralık 2020 itibarıyla Civic'in iki ana ürünü bulunmaktadır: Civic cüzdan ve Health Key. Civic cüzdan, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve USD Coin (USDC) dahil olmak üzere bir dizi popüler kripto para birimini saklamak için kullanılabilen bir mobil kripto para cüzdanıdır. Uygulama, dijital kimlik yönetimi çözümü olarak iki katına çıkmakta ve Coincover tarafından sağlanan 1 milyon USD’lik Bitcoin sigorta planından faydalanmaktadır. Health Key, Civic'in en yeni ürünüdür. Bu, işverenlerin çalışanların sağlık durumlarını güvenli bir şekilde doğrulamalarına olanak tanıyan bir uygulamadır ve çalışanların COVID19 enfeksiyonundan sonra işyerine dönebilecek kadar sağlıklı olduklarından emin olmalarını sağlar.

CVC, son 24 saatte %3.18 düşüşle birlikte yaklaşık 1.88 TL’den işlem görüyor. CVC’deki bu düşüşün nedenlerinden biri global bir kripto varlık platformunun cuma günü CVC/BTC, CVC/USDT spot çiftlerinin alımını ve satımını durduracağına yönelik duyurusu olabilir.