CoinShares, Yeni Bir Bitcoin ETF'si İçin 3iQ ile Ortaklık Duyurdu

Kanadalı dijital varlık yöneticisi 3iQ Corp, geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada, yatırım firması CoinShares ile yeni bir Bitcoin borsa yatırım fonunu (ETF) piyasaya sürmek için bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Duyuruya göre yönetim altındaki varlıkları 1.59 milyar ABD dolarından fazla olan 3iQ, Kanada'nın menkul kıymetler düzenleme otoritelerine Bitcoin ETF’si için son bir izahname sundu. Yasal onay bekleyen ETF için işlemlerin Toronto Menkul Kıymetler Borsası'nda (TSX) Nisan ayı başlarında başlaması bekleniyor.

Kanada, yatırımcılar için üç ayrı Bitcoin ETF'si onaylayarak Kuzey Amerika'da liderliği ele geçirmişti. Şubat ayında, Evolve Funds Group ve Purpose Investment, TSX’de Bitcoin ETF'lerini listeledi. CI Global Asset Management ise, Mart ayı başlarında yasal onay alarak ETF’sini listelemeye başlamıştı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ise, son yıllarda düzinelerce teklifi düşürerek ABD'deki benzer bir araca yeşil ışık yakma konusunda sessiz kaldı. Bunun yanı sıra SEC, 15 Mart Pazartesi günü VanEck'in 19b-4 Formunu, Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusu için kabul ederek teklifle ilgili ilk kararı vermek adına 45 günlük süreyi resmi olarak başlattığını duyurmuştu. Aynı zamanda Brezilya'nın, ülkenin ana borsası olan B3 aracılığıyla bir Bitcoin ETF'sine ev sahipliği yapacağı haberi açıklandı.

CoinShares CEO'su Jean-Marie Mognetti, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Kanada'da listelenen Bitcoin araçlarına izin vermek için dönüm noktası niteliğinde bir karar aldıklarından beri 3iQ’nun inanılmaz büyümesini yakından takip ettik.”