Consensus 2021 Konferansı’nda Politika Yapıcılar ve Düzenleyiciler Önemli Değerlendirmelerde Bulundu

CoinDesk’in gerçekleştirdiği Consensus 2021 konferansı bugün sona erdi. Yıllık olarak gerçekleştirilen bu konferansta, genellikle kriptoya nasıl yaklaştıklarını ve bu yaklaşımın son birkaç yılda nasıl değiştiğini açıklayan politika yapıcılar ve düzenleyiciler yer alıyor. Aynı zamanda kripto ekosisteminin önemli isimlerine de yer veriyor.

Bu konferansta bildirilen önemli bilgiler ve değerlendirmeler CoinDesk tarafından sırasıyla şu şekilde sıralandı:

Federal Rezerv Yöneticisi Lael Brainard: ABD Merkez Bankası yetkilisi, Boston Fed'in politika perspektifinden dijital dolara bakışı anlatarak konferansı başlattı.

Wyoming Valisi Mark Gordon: Wyoming valisi, kripto para birimlerine sahibi olduğunu açıkladı ve devlet tarafından çıkarılan dijital para birimleri konusunda endişeli olduğunu söyledi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Bölümü Başkanı Tommaso Mancini-Griffoli: Varsayımsal olarak, birden fazla rezerv para birimine sahip bir dünyanın oldukça istikrarlı olacağını belirtti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Üyesi Hester Peirce: Dijital varlıkların giderek büyümesinin, SEC’in düzenlemelerini daha hızlı modernize etmeye zorlayabileceğini bildirdi.

Colorado Valisi Jared Polis: Blockchain Caucus Kongresi’nin kurucularından biri olan Jared Polis, kriptoda vergileri kabul etmesine yardımcı olmak için eyaletinin politika yapıcıları ile birlikte çalışmak istediğini söyledi.

Mauritius Merkez Bankası Valisi Harvesh Seegolam: Mauritius Merkez Bankası’nın, yıl sonuna kadar bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çıkarmayı planladığını bildirdi.