Danimarka Yüksek Mahkemesi Bitcoin Kazançlarının Vergiye Tabi Olduğuna Hükmetti

Danimarka Yüksek Mahkemesi, Bitcoin (BTC) satarak kar elde eden kişilerin vergilendirmeye tabi tutulması gerektiğine karar verdi. Nitekim Bitcoin satarak kâr elde eden yatırımcılar ve madenciler, Danimarka Krallığı'ndaki vergilendirme kurallarına uymak zorunda kalacak.

Süreç nasıl işledi?

Danimarka Krallığı'ndaki tüm hukuk ve ceza davalarında üçüncü ve son merci olan Højesteret, 30 Mart'ta Bitcoin varlıklarını satarken herhangi bir kâr elde eden yatırımcıların vergi ödemek zorunda kalacağını duyurdu. Yargıçlar, insanların "spekülasyon amacıyla" daha yüksek bir fiyata satmayı umarak BTC satın aldıklarını iddia etti. Yargıçlar bu nedenle yerel yasalara göre bu tür işlemlerin vergiden muaf olarak sınıflandırılmaması gerektiğine hükmetti.

Højesteret yetkilileri ayrıca, kripto para madenciliği yoluyla Bitcoin birikimi yapan ve daha sonra bu birikimlerini kâr amacıyla satan kişilerin de vergilendirme kurallarına uyması gerektiğini belirtti. Cryptopotato’nun haberine göre ülkede kârları yaklaşık 8.630 USD’yi aşmayan yatırımcılar, sermaye kazançları üzerinden %27'lik bir vergilendirme oranıyla karşı karşıya kalırken, daha fazla kazananların %42'lik bir kesinti ödemesi gerekiyor.