DCG, Genesis Alacaklılarının Daha Önce Üzerinde Anlaşılan Yeniden Yapılandırma Planını Reddettiğini Açıkladı

Genesis Global, Digital Currency Group (DCG) ve alacaklılarıyla bir "prensip anlaşmasına" vardığını ve yeniden yapılandırma çabalarının bir parçası olarak kripto para ticareti ve piyasa yapıcılığı kolunun satılacağını duyurmuştu. Digital Currency Group, bir grup Genesis alacaklısının şubat ayında kararlaştırılan yeniden yapılandırma anlaşmasını reddederek aylar süren iflas sürecini kargaşaya sürüklediğini söyledi.

DCG'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Tüm tarafların Genesis Capital tarafından iflas mahkemesine sunulan kapsamlı bir anlaşmayı kabul etmesinin üzerinden iki aydan fazla bir süre geçtikten sonra, Genesis Capital'in bir grup alacaklısı anlaşmadan vazgeçti ve yeni taleplerde bulundu. Yüz binlerce bireysel alacaklının bu gelişmeden haberdar olup olmadığını bilmiyoruz; ancak son manevra mahkeme sürecini uzatacaktır."

Ne olmuştu?

Ocak ayında bölüm 11 iflas koruması için New York Güney Bölge Mahkemesi’ne başvuruda bulunan Digital Currency Group'a (DCG) bağlı bir kripto para borç verme platformu olan Genesis’in önde gelen alacaklılarına 3,6 milyar USD’den fazla borcu bulunduğu öğrenilmişti.

İflas başvurusuna göre, Genesis'in borç verme birimi, 1 milyar ila 10 milyar USD arasında varlık ve yükümlülüklere sahip olduğunu ve 100.000'den fazla alacaklıya sahip olduğu öğrenildi. Genesis ayrıca yeniden yapılanma sırasında faaliyetlerini desteklemek amacıyla şirket bünyesinde yaklaşık 150 milyon USD nakit olduğunu belirtti. Genesis iflas başvurusunun ardından en büyük 50 teminatsız alacaklısının bir listesini yayımlamıştı.