Deutsche Bank ve SC Ventures, Blokzincir Tabanlı İşlemleri Test Ediyor

Deutsche Bank ve SC Ventures blokzincir tabanlı işlemler, sabit koinler ve merkez bankası dijital paralarının birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlayacak bir sistemi test ettiklerini duyurdu. Test edilen sistemin eski bankacılık altyapısındaki SWIFT mesajlaşma katmanına benzer olduğu açıklandı.

Bankalar arası test aşamasında yoğunluk olarak USDC başta olmak üzere sabit koin transferleri test edilmektedir. Test işlemleri Universal Digital Payments Network (UDPN) adlı bir blokzincir ağı üzerinden gerçekleştirilmektedir.

SC Ventures'ın CTO'su Thorsten Neumann, uluslararası ödemeler için test edilen sistemin rahatlıkla kullanılabileceğini belirtti. Sınır ötesi para transferi yapılırken, gönderen kurum işlemin değerini kripto varlıklar üzerinden alıyor ve bu değeri UDPN tarafından yönetilen bir akıllı sözleşmeye aktarıyor. Daha sonra akıllı sözleşme hedeflenen hedef para birimini serbest bırakarak hesaba aktarıyor. Bu yaklaşım, DeFi yapılarına oldukça benzer. Neumann ayrıca, "Uluslararası ödemeler için SWIFT mesaj biçimine benzer merkezi olmayan bir altyapı oluşturmak zorlu bir görevdi" dedi.