DigiByte (DGB) Neden Yükseldi?- 15.12.2022

DigiByte, 2013'te geliştirilen ve 2014'te piyasaya sürülen, Bitcoin tabanlı, açık kaynaklı ve gücünü tamamen topluluktan alan bir blokzincirdir. DigiByte, temel katman üzerinde işlem yaparken onay hızlarını ve güvenlik garantilerini ayarlayan Bitcoin protokol tasarımının bir modifikasyonudur.

DigiByte’ın kurucusu Jared Tate’dir. DigiByte itibari para gibi bir ödeme yöntemi veya bir değer saklama aracı olarak kullanılabilir. DigiByte kripto para birimini, DigiAsset akıllı sözleşme ağını kullandıkları için Ethereum’daki gas mekanizmasına benzetmek mümkün diyebiliriz.

DigiByte’ın dijital varlıkları, ağ üzerinde orta katmanı oluşturan açık hesap defterinde konumlanıyor. Üçüncü ve alt katman ise merkeziyetsiz düğümleri, istemci yazılımını ve onların iletişimini tutuyor. DigiByte, DigiExplorer isimli kendi blok tarayıcısına sahip bulunuyor.

DGB, son 24 saatte %6.12 yükselişiyle birlikte yaklaşık 0.17 TL’den işlem görüyor. DGB’nin tüm piyasalardaki işlem hacmi de %52 artışla birlikte yaklaşık 47 milyon USD olarak görünüyor. DigiCorp Labs Shell ile iş birliği yaptığına dair bir duyuruda bulundu. İş birliği duyurusunda özetle şu ifadeler yer aldı:

“Bu heyecan verici resmi ortaklık DigiCorp Labs ve Shell'in Endüstri 4.0'da dijital inovasyon konusunda iş birliği yapmasını sağlayacak. İki şirket, DigiByte blokzincirinin gücünden yararlanarak DigiCorp'un DGMV Akıllı Katmanını kullanarak Ana Veri Yönetimi (MDM) alanındaki büyük potansiyeli ortaya çıkarmak için birlikte çalışacak. Shell'in Uluslararası Bilgi Teknolojileri departmanı ile iş birliği içinde, DigiCorp Labs'in yepyeni MDM akıllı katmanı kavram kanıtı (POC), altın kayıtlar olarak oluşturulan NFT'ler biçimindeki ana verilerin yönetimine ve kontrolüne izin verecektir. Tüm bunlar MDM akıllı katmanında, DigiByte UTXO Blokzincirinin üzerinde gerçekleşecek…”

Yapılan bu iş birliğinin DigiByte topluluğunda heyecan yarattığını DGB fiyatının yukarı yönlü hareketlenmesine etki ettiğini söyleyebiliriz.