Dijital Sanatçı Murat Pak’tan NFT Yakma Platformu

Dijital sanatçı Murat Pak, burn.art adında bir eşsiz token (NFT) yakma platformunu ve ASH adında bir tokeni piyasaya sürdüğünü duyurdu.

Pak ve Sotheby's sözcüsü, burn.art'ın herhangi bir NFT sahibinin NFT'lerini yakmasına ve karşılığında ASH almasına izin verdiğini söyledi. “Yakmak”, bir kripto tokenini dolaşımdan kalıcı olarak kaldırma sürecini veya bu durumda, belirli bir dijital sanat eserine veya medyaya bağlı NFT'yi ifade etmektedir. Peki neden biri NFT’lerini yakmak istesin? Çünkü;

“Kullanıcılar, Pak'ın gelecekteki bazı NFT koleksiyonlarında, yalnızca ASH'i kullanarak ödeme yapmayı kabul edebilecekler.”

Ayrıca, herhangi bir sanatçı, müzayede evi veya sanatçı kolektifinin gelecekte ASH'i bir para birimi olarak kabul edip etmeyeceğine karar verebileceği de bu açıklamaya eklendi. Bunun yanı sıra ASH'in Ethereum ağındaki bir ERC-20 standart tokeni olduğunu belirtilerek, şu anda NFT'lerin burn.art üzerinde yakılmasının ASH kazanmanın tek yolu olduğu da söylendi.

Burn.art'ın lansmanı, The Fungible Collection'ın ilk Open Edition satışından hemen sonra açıklandı. The Fungible Collection satışına katılanlar, NFT'lerini 14 Nisan'dan sonra burn.art'ta yakabilecekler.