DMG, Hazine Varlıklarını Arttırmak İçin Bitcoin Biriktiriyor

Entegre bir blokzinciri ve kripto para birimi teknolojisi şirketi olan DMG bugün (18 Mart Perşembe günü), şirketin Bitcoin hazine varlıklarını önemli ölçüde artırmak için bir Bitcoin biriktirme stratejisini ve madenciliği dahil etmeyi onayladığını duyurdu. DMG, bu planı, geleneksel kripto para birimi alım satımları ve doğrudan tezgah üstü (OTC) alım satımları yoluyla Pazartesi günü itibariyle yaklaşık 220 BTC tutarında Bitcoin alımı gerçekleştirerek uygulamaya başladı. DMG, piyasa koşullarına, trendlere ve kurumsal fırsatlara dayalı olarak periyodik olarak BTC satın almayı planladığını da bildirdi.

Uzun vadede madencilik yaparak Bitcoin hazinesini artırmayı planlayan DMG, daha sonraki sermaye dağıtımları için bütçelenen fonları kullanmak gibi doğrudan bir yatırım modeli aracılığıyla Bitcoin edineceğini de belirtti. Bu, DMG'nin Bitcoin'i ideal bir değer deposu ve aynı zamanda gerektiğinde işlem yapmak için bir araç olarak kullanmasına izin verecek.

DMG'nin COO'su Sheldon Bennett, şu şekilde bir yorumda bulundu:

“Bitcoin satın almak, DMG'nin parasal varlıklarını nakitten uzak bir şekilde verimli olarak çeşitlendirmeye yardımcı oluyor ve zamanla BTC'yi kendi hazine para birimimiz haline getirmeyi planlıyoruz. Bu sektöre çok bağlıyız ve bu nedenle çok daha fazla şirketin, enflasyona karşı bir önlem olarak kısa süre içinde bilançolarına Bitcoin eklemeye başlayacağını biliyoruz. Bunun önümüzdeki haftalarda daha da güçlü bir Bitcoin fiyatına katkıda bulunacağına inanıyoruz.”

Devamında, DMG CEO'su Daniel Reitzik’de düşüncelerini dile getirdi:

“Bireysel veya kurumsal bir yatırımcı, büyük nakit pozisyonlarına sahip olabildiği gibi yalnızca enflasyon nedeniyle önemli değer kaybı riskiyle karşı karşıya kalabilir. Bununla birlikte, kripto para birimi için sürekli artan bir talep ile bu risk mevcut değildir. Bu talep, esas olarak hızla artan kurumsal benimsenme ve perakende yatırımcılarının giderek artan ilgisinden kaynaklanmaktadır. Son birkaç ayda tanık olduğumuz gibi sürekli yükselen Bitcoin fiyatlarını bekliyoruz. Bitcoin'in ABD doları gibi geleneksel para birimlerinden daha büyük bir değere sahip olduğuna ve olmaya devam edeceğine inanıyoruz.