Dock 2021 Yol Haritası

Dock, web sitesinden yaptığı bir gönderi ile güncellenmiş 2021 yol haritasını ve yaklaşan dönüm noktalarının açıklamalarını paylaştı:

Ledger Cüzdan Desteği (Q1)

Ekip, kullanıcıların yeni Dock ana ağ kripto parasını Ledger Nano S donanım cüzdanında saklamasını sağlamak için çalıştı. Yazım sırasında, Ledger ekibine DOCK desteği için yeni bir uygulama gönderildi ve şu anda inceleme sürecinin tamamlanmasını bekleniyor.

Yetki Verilebilir Kimlik Bilgileri (Q1)

Şu anda, kimlik bilgilerini verenlerin doğrulanabilir kimlik bilgilerini düzenleme ve iptal etme yeteneğini diğer kuruluşlara devretmesine olanak tanıyan bir özellik üzerinde çalışılıyor. Bu özelliğin, merkezi bir varlığın (ör. Hükümet) diğer grupların (ör. Özel test merkezleri) kendi adına doğrulanabilir kimlik bilgilerini (ör. Profesyonel lisans) yönetmesine izin verdiği birçok önemli kullanım durumuna hizmet etmesi bekleniyor.

Chainlink Oracle Entegrasyonu (Q1)

Dock, Chainlink'i fiyat akışlarını kullanarak ana ağına entegre ediyor, böylece ağdaki servisler USD cinsinden fiyatlandırılabiliyor.

Dock Token Geçişi Bitiyor (Q1)

Dock token geçişi 7 Mart 2021'de gece yarısı (GMT) sona erecek ve tüm DOCK kripto para sahiplerinin ERC20 tokenlerini daha önce yeni yerel tokenlerle takas etmesi gerekecek.

Pay İspatı (Q2)

2021'in ikinci çeyreğinde, bir Pay İspatı (Proof of Stake) mutabakat protokolüne geçerek ve token sahiplerinin önemli kararlar üzerinde oy kullanmasına izin vererek, Dock ağ yönetimi merkezden daha da uzaklaştırıp demokratikleştirilecek.

Dock Sunucusu ve Cüzdanı (Q2)

Geçen yıl topluluktan çok sayıda değerli geri bildirim aldığını ve birçok kullanıcının Dock tokenlerini ve kimlik bilgilerini kolayca saklayabilecekleri ve yönetebilecekleri bir cüzdan sağlanmasını talep ettiğini belirten Dock ekibi, bu isteğin başlangıç ​​noktası olarak Dock cüzdanının Dock sunucusunda çalıştırılan bulut sürümünü oluşturacağını belirtti.

Dock Uygulaması v0.1 (Q3)

2021'in 3. çeyreğinde, Dock cüzdanının mobil versiyonu olarak hizmet veren bir çapraz platform uygulaması sunulacak. Uygulama, kullanıcıların DOCK koinlerini depolamasına, gönderip almasına ve cihazlarından doğrulanabilir kimlik bilgileri sunmasına olanak tanıyacak. Uygulamanın ilk sürümü özel bir alfa olarak piyasaya sürülecek ve beta sürümüne dönüştürülmeden önce yoğun bir şekilde test edilecektir.

Dock Uygulaması v0.2 (Q4)

Uygulamanın ilk sürümü tamamlandığında ekip, seçkin bir topluluk üyelerini denemeye ve geri bildirim sağlamaya davet edecek. Ardından, kullanıcı geri bildirimlerine göre yeni bir yineleme, sürüm 0.2 oluşturulacak.