Dubai, Dijital Ekonomiyi Canlandırmak İçin Bir Üst Komite Kuruyor

Dubai, geleceğin ekonomisi için kendisini küresel bir merkez haline getirme çabaları doğrultusunda geleceğin teknolojisi ve dijital ekonomisi için bir üst komite kurdu.

Dubai Medya Ofisi'nden yapılan açıklamada, sekiz üyeden oluşacak yeni komitenin Dubai'de dijital ekonomi ve geleceğin teknolojileriyle ilgili stratejilerin uygulanmasını denetleyeceği belirtildi.

Dubai Veliaht Prensi Şeyh Hamdan bin Muhammed paylaştığı tweette yeni organın amacının "Dubai'nin dijital ekonomideki üstünlüğünü küresel çapta teşvik etmek" olduğunu belirtti.

Komiteye başkanlık edecek olan Şeyh Hamdan, "Dubai Metaverse Stratejisi doğrultusunda, Dubai'nin geleceğin teknolojileri için küresel bir üretim yeri, araştırma laboratuarı ve dünyanın en iyi 10 Metaverse ekonomisinden biri olarak konumunu geliştirmek için ekip olarak çalışıyoruz" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Dubai Veliaht Prensi ve Dubai Yürütme Konseyi Başkanı Şeyh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Dubai Metaverse Stratejisinin başlatıldığını duyurmuştu.

Söz konusu stratejinin, 40.000 sanal işin oluşturulmasını desteklemenin yanı sıra beş yıl içinde ulusal ekonomiye 4 milyar Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi katkıda bulunmasının hedeflendiği öğrenilmişti.