El Salvador Başkanı, Volkanik Bir Jeotermal Bitcoin Madencilik Planı İçin Çağrıda Bulundu

El Salvador, kripto planlarını hızlıca gerçekleştirmeye devam ediyor. Henüz dün (9 Haziran Çarşamba günü), yapılan bir kongre oturumunun ardından Bitcoin Yasası için olan tasarı onaylanmışken, Başkan Nayib Bukele şimdide Bitcoin madenciliği yapmak için volkanik bir kuyu kullanarak, %100 temiz, %100 yenilenebilir, 0 emisyonlu enerji ile Bitcoin madenciliği için tesisler sunma planının hazırlanması talimatını verdi. Bukele, devlete ait jeotermal enerji şirketi LaGeo'nun da etiketlediği bir tweet attı:

“LaGeoSV'nin (devlete ait jeotermal enerji şirketimiz) başkanına, volkanlarımız aracılığıyla çok ucuz, %100 temiz, %100 yenilenebilir, 0 emisyonlu enerji ile Bitcoin madenciliği için tesisler sunma planını hazırlaması talimatını verdim.”

“Mühendislerimiz, volkanlarımızdan yaklaşık 95 MW %100 temiz, 0 emisyonlu jeotermal enerji sağlayacak yeni bir kuyu kazdıklarını bildirdiler. Etrafında tam bir Bitcoin madencilik merkezi tasarlamaya başlıyoruz.”

“Kuyudan çıktığını gördüğünüz şey saf su buharıdır.”

Ülkenin enerjisinin yarısından fazlası yenilenebilir enerjiden geliyor ve El Salvador, 23 aktif yanardağa ev sahipliği yapıyor. Yayınlanan raporlar, El Salvador'un jeotermal güç potansiyelinin 644 MW'a yakın olduğunu ve LaGeo'nun şu anda mevcut enerji üretiminin yaklaşık %31'ini kullandığını gösteriyor.