El Salvador'un Volkanik Bitcoin Şehri Uluslararası Mimari Tasarım Ödülü Kazandı

El Salvador, Bitcoin'i (BTC) yasal ödeme aracı olarak kabul eden ilk ülke olmasından yaklaşık iki buçuk yıl geçtikten sonra bir volkanın tabanına inşa edilecek olan çevre dostu Bitcoin Şehri için uluslararası mimari tasarım ödülü kazandı.

Arjantinli medya kuruluşu Noticias de Bariloche'nin (NDB) haberine göre El Salvador hükümetinin Bitcoin Şehri projesi, 56 ülkeden sunulan 705 teklif arasından küresel tasarım platformu LOOP'un jürisi tarafından bu ödüle layık görüldü. LOOP Tasarım Ödülleri, 25'ten fazla uzmandan oluşan jürinin bakış açısıyla mimari ve iç tasarım alanındaki en seçkin projeleri onurlandırarak kamuoyu tarafından tanınması için eşsiz bir fırsat sunuyor.

Bitcoin şeklindeki dairesel şehrin tasarımları ilk kez tarihler Mayıs 2022’yi gösterdiğinde El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele tarafından kamuoyuna açıklanmıştı. Bukele o dönemde "Bitcoin Şehri güzel bir şekilde ilerliyor" demiş ve plazalarında inşa edilecek çeşitli simgesel binaların görüntülerini de paylaşmıştı.

El Salvador'un güneydoğusunda inşa edilecek olan kentsel proje, Meksikalı mimar Fernando Romero ve şirketi Enterprise Free tarafından oluşturuldu. Bitcoin City, inşa edildikten sonra yakındaki iki volkan olan Tecapa ve Conchagua'dan kendi temiz enerjisini üretecek.