Elon Musk, SpaceX ve Tesla’nın Bitcoin'e, Kişisel Olarak ise Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin’e Sahip Olduğunu Açıkladı

SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk, SpaceX ve Tesla’nın Bitcoin'e, kişisel olarak ise Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin’e sahip olduğunu açıkladı. Ayrıca, Bitcoin'in enerji kullanımının da "yenilenebilir kaynaklara çok daha fazla kaydığını" ve Tesla'nın daha fazla durum tespiti yaptıktan sonra kripto para birimini kabul etmeye devam edeceğini söyledi.

Çarşamba günü gerçekleşen Bitcoin etkinliği “B Word”, Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, Square ve Twitter CEO'su Jack Dorsey ve Ark Invest CEO'su Cathie Wood ile canlı bir tartışmaya sahne oldu. Bitcoin hakkındaki görüşünü neyin etkilediği sorusuna yanıt veren Musk, kripto para biriminin faydalarını özetleyerek başladı. “Ben bir yatırımcı değilim” diye vurgulayan Musk, sahip olduğu tek önemli halka açık hisse senedinin Tesla ve SpaceX hisseleri olduğunu söyledi ve devam etti:

"Bunun dışında Bitcoin sahibiyim. Tesla da Bitcoin'e sahip, Spacex'in de Bitcoin'i var… Ve ben şahsen biraz Ethereum ve Dogecoin sahibiyim fakat genel olarak, ben bir Bitcoin destekçisiyim. Sahip olduğum Bitcoin, Ethereum veya Doge'dan çok daha değerli. Bitcoin fiyatı düşerse, para kaybederim… Pumplayabilirim (yükseltebilirim) ama dumplamam (düşürmem)… Bitcoin'in başarılı olduğunu görmek isterim."