Elon Musk Twitter’a Kripto Ödemelerini Ekleyebilir

SpaceX ve Tesla’nın sahibi Elon Musk, Twitter çalışanlarıyla ilk kez bir araya geldiği çevrimiçi toplantıda kriptoya ilişkin planlarına dair bazı ipuçları verdi. Musk, toplantı sırasında kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı.  

Musk, kripto para ödemelerinin Twitter’a eklenebilecek bir özellik olduğunu söyledi. Nitekim Musk, para göndermenin  kolaylaşması için ödemeleri Twitter'a entegre etmenin mantıklı olacağını bu planın kripto para birimlerini de içerebileceğini belirtti.  

Elon Musk, geçtiğimiz ay Twitter'ı yaklaşık 44 milyar dolara satın alma anlaşmasının ‘spam ve sahte hesapların’ toplam kullanıcıların yüzde 5'inden azını oluşturduğu hesaplamasına dair beklenen detaylar nedeniyle" geçici olarak askıya alındığını söyleyerek Twitter'ı yanlış bilgi vermekle suçlamıştı.

Bu gelişmenin ardından Twitter'ın yönetim kurulunun, Elon Musk'ın satın alma şartlarını kabul etmeyi planladığı bu kapsamda Musk'ın Twitter'da kaç kullanıcının 'bot' yani gerçek olmayan kullanıcı olduğunu görmesine izin vereceği aktarılmıştı.