Elon Musk ve Michael Saylor, Kuzey Amerikalı Bitcoin Madencileri ile Bir Çalışma Grubu Kurdu

Tesla'nın elektrikli araçları için artık bir ödeme yöntemi olarak Bitcoin'i kabul etmeyeceğini açıklamasından haftalar sonra Elon Musk, Kuzey Amerika merkezli Bitcoin madencileriyle görüşmelerde bulunduklarını açıkladı.

Musk’ın son tweet'ine göre bu görüşmeler, dünya çapında bir sürdürülebilirlik girişimi yaratmak amacıyla madencilerin “mevcut ve planlanan yenilenebilir kullanımı yayınlama” taahhüdüyle ilgiliydi. İlk tartışmaların “potansiyel olarak umut verici” olduğunu belirten Musk’ın tweet'inin ardından Bitcoin’in fiyatı yaklaşık 2.000 dolar arttı.

Musk’ın tweetine yanıt olarak MicroStrategy CEO'su Michael Saylor, toplantıya ev sahipliği yapanın kendisi olduğunu açıkladı. Saylor, toplantıya katılanların arasında Argo Blockchain, Blockcap, Core Scientific, Galaxy Digital, Hive Blockchain, Hut 8 Mining, Marathon Digital Holdings ve Riot Blockchain'den yöneticilerle birlikte Kuzey Amerika'dan önde gelen Bitcoin madencilik firmalarının da yer aldığını paylaştı.

Toplantı Saylor tarafından, enerji raporlamasını standartlaştırmak, endüstri ESG (Çevresel, Sosyal, Kurumsal Yönetim) hedeflerini takip etmek, kripto ve blokzinciri daha da eğitmek ve büyütmek için girişimler düzenleyecek bir endüstri çalışma grubu olan Bitcoin Madencilik Konseyi'ni oluşturmak için düzenlendi. Bu hedefler doğrultusunda, Bitcoin Madencilik Konseyi, enerji kullanımının şeffaflığını teşvik edecek ve dünya çapında sürdürülebilirlik girişimlerinin hızlandırılmasına yardımcı olacak.

Argo Blockchain CEO'su Peter Wall, firmasının konseyin kurucu üyesi olduğunu Twitter üzerinden şu şekilde doğruladı:

“Bitcoin Madencilik Konseyi'nin kurucu bir üyesi olarak Argo, sürdürülebilir madencilik ve daha fazla şeffaflık için çok çaba gösterecek."

Ardından Marathon Digital Holdings ve Hut 8 Mining de konseye katılımlarını onayladı.