Elrond Ağında, Beş Sabit Koinin Destekleneceği Duyuruldu

Elrond, 25 Şubat Perşembe günü yaptığı bir paylaşımla e-Money tarafından verilen EUR, CHF, SEK, NOK ve DKK Avrupa sabit koinlerinin Elrond ana ağında kullanılacağını duyurdu.

Duyuruda, kripto para birimlerinin, tüm dünyada giderek artan sayıda e-ticaret web sitesinde, mağazada ve hatta kamu yönetiminde bir ödeme şekli olarak kabul edilmekte olduğundan bahsedildi. Ayrıca kripto piyasalarının volatilitesi, ilk benimseyenlerin genellikle ABD dolarına sabitlenen sabit paraları tercih etmesine sebep olduğu belirtildi.

Elrond CEO'su Beniamin Mincu, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“e-Money ile yapılan işbirliği, faaliyet gösterdikleri piyasalar için yerel para birimi seçenekleri arayan Avrupalı ​​ortaklarımızla entegrasyonu hızlandıracak.”

e-Money, finansal kapsayıcılığı sağlamaya ve dünyanın her yerinden insanlara blokzinciri ile geleneksel finansal sistem arasında köprü kurarken dijital para birimlerine kolay erişme konusunda yardımcı olmaya kendini adamıştır. Cosmos üzerine inşa edilen e-Money, gerçek banka mevduatları ve devlet tahvilleri ile tam olarak desteklenen bir dizi itibari sabit parayı desteklemektedir. Ek olarak, e-Money sabit koinlerinin doğruluğu ve şeffaflığı, Fon Kanıtı'nı (Proof of Funds) sağlamak için Ernst & Young’ın üç aylık denetimleriyle sağlanacaktır.

Bu işbirliği sayesinde, e-Money üzerinden ihraç edilen EUR, CHF, SEK, NOK ve DKK sabit koinleri, Elrond ağında ESDT tokenleri olarak dolaşıma katılacak. Böylelikle, büyüyen Avrupa ekosistemindeki Elrond ödemelerinde ve merkeziyetsiz finans (DeFi) entegrasyonlarında kullanılabilecek.

e-Money CEO'su Martin Dyring-Andersen, bu işbirliğ ile alakalı yorumlarda bulundu:

“Elrond'un Avrupa'da ne kadar büyük olduğunu öğrendiğimiz için mutluyuz! Birlikte e-Money sabit paralarını daha geniş bir kitleye getireceğiz ve ek entegrasyon fırsatlarını da keşfedeceğiz.”