Elrond DeFi 2.0 Modülü Duyuruldu

Elrond kurucusu ve CEO’su Beniamin Mincu, bugün (18 Şubat Perşembe günü), Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla Elrond 2.0 modülünü sundu:

“Finansın geleceği burada. İnternet ölçeğinde performans, global transferler, ucuz işlemler. DeFi'yi basitleştirme ve onu bir milyar insan için erişilebilir kılmanın zamanı geldi.”

Merkeziyetsiz Finans (DeFi), teorik olarak çok faydalı olan ürün ve hizmetlerini tanıttı. Para transferi, borç alma, borç verme ve alım-satım gibi geleneksel ürünleri blokzincir alanına aktarmak, daha önce ulaşılamamış katılımcılardan oluşan daha geniş bir kategoriye gelişmiş bir finansal gelecek sunma potansiyeline sahiptir. Nitekim, DeFi pazarı hızla genişliyor ve son zamanlarda 40 milyar dolarlık dönüm noktasını aştı. Bu büyümenin, uzun bekleme sürelerine, yüksek ücretlere ve birçok ürünün sahip olduğu kullanıcı deneyimi endişelerine rağmen gerçekleşmeye devam ettiğini belirten Mincu, Elrond DeFi 2.0 modülünün, DeFi’yi muazzam potansiyeline ulaştırıcağını ve onu bir milyar insan için erişilebilir hale getireceğini söylüyor:

“Elrond DeFi 2.0 modülü, otomatik alım-satım, likidite havuzları, borç alma, borç verme ve sentetik varlıkları içeren topluluk odaklı bir çaba olacaktır. Katılımcılar, hızlı ve ucuz transferler kullanarak, Elrond blokzinciri tarafından desteklenen, basit ve sezgisel bir arayüz kullanarak getiri üretmeye başlayacaklar. Belki de modülün en heyecan verici parçası LaunchPad olacaktır. Bu sayede, dünyanın dört bir yanından projeler, Elrond topluluğu içinde fon sağlarken ve güçlü destek toplarken, Elrond ağında birçok açık kaynak uygulamasının dağıtımını hızlandırabilecek. Geliştiriciler, Elrond ekosisteminin tüm gücünden yararlanarak yaratıcılıklarını ortaya çıkarabilecekler. Meta işlemler, akıllı hesaplar, ESDT'ler, NFT'ler, Elrond’un dağıtılmış ad hizmeti gibi araçlar, Elrond araçlarının zarif entegrasyonu sayesinde son kullanıcıya yeni bir anlam aktaracak.”

“Elrond DeFi modülü, önümüzdeki birkaç hafta içinde birkaç aşamada piyasaya sürülecek ve ilk aşamanın hiper büyümenin 95. gününde hayata geçirilmesi planlanıyor. Bu hiper büyüme maratonu sadece bir ısınmadır. DeFi modülü ve LaunchPad yayına girdiğinde, bir sonraki büyüme aşaması başlayacaktır.”