Elrond ve DAFI Ortaklığı Duyuruldu

Geçtiğimiz günlerde DAFI, merkeziyetsiz uygulamalar (Dapp), kurumsal kullanım durumları ve yeni internet ekonomisi için oldukça ölçeklenebilir, hızlı ve güvenli bir blokzincir platformu olan Elrond ile ortaklık duyurdu.

Bu ortaklık, DAFI'nin faydalarını, Elrond’un ana ağındaki projelerin ekosistemine, yani sentetik varlıkları dağıtarak hiper enflasyon olmadan uzun vadeli kullanıcıları destekleyen stake etme (kilitleme) ve ağ teşviklerine getirecek. DAFI, bu projenin, kendi token tüketimi ile miktarının emisyonu arasında bir köprü kuracağını da belirtti. Bu iş birliği sayesinde, Elrond ağı üzerinde inşa edilen Merkeziyetsiz Finans (DeFi) projeleri, DAFI protokolünü kullanabilecek ve ekonomilerini, gerçek benimsemenin hesaba katıldığı algoritmik bir modelle tamamlayabilecek.

Elrond'un CEO'su Beniamin Mincu, bu ortaklık ile ilgili şunları dile getirdi:

“Tüm bir ekonomik modeli, altta yatan değerinin hızına göre algoritmik olarak ayarlamak, belki de blokzincir ve sentetik varlıkların en yaratıcı kullanımlarından biridir. DAFI ile çalışmaktan ve Elrond ağı üzerinde oluşturulan projeler için bu seçeneği sunmaktan mutluluk duyuyoruz.”

DAFI CEO'su Zain Rana ise, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Elrond, endüstrinin bir bütün olarak karşılaştığı sorun olan ölçeklenebilirliğe odaklanan en iddialı blokzincir projelerinden biridir.”