Enjin, Kripto İklim Anlaşması’na Katıldığını Duyurdu

Bir blokzincir oyun ve eşsiz token (NFT) platformu olan Enjin, Kripto İklim Anlaşması’na (CCA) katılarak karbon ayak izini arındırmak için bir adım attığını duyurdu.

Blokzincir, fintek (fintech) ve yeşiltek (greentech) endüstrilerinden 20 firma tarafından desteklenen, 195 imzalı Paris İklim Anlaşması'ndan ilham alan CCA, "kripto para birimi ve blokzincirin büyük ve artan enerji tüketimini ve bunların enerji kullanımının iklim üzerindeki etkisini" ele almak için Nisan ayında kuruldu.

JumpNet blokzinciri planlından dokuz yıl önce karbon negatif statüye ulaştığını iddia eden Enjin, 2030 yılına kadar karbon nötr NFT'leri etkinleştirmeyi planladığını söyledi. Enjin CEO'su Maxim Blagov, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Yeni teknoloji biçimlerinin yaratılması asla çevremizi yok etme pahasına olmamalı. JumpNet için karbon tarafsızlığı, Enjin ve ortaklarımız için sürdürülebilir bir NFT ekosistemi vizyonumuza doğru önemli bir adımdır.”

Yeni oluşturulan tokenlerin karbondan arındırılmasına ek olarak, Enjin'in çevresel sürdürülebilirlik planı, fiziksel ekonominin tokenleştirilmesini desteklemeyi ve mevcut dijital varlıkları karbondan arındırmayı içerir. Diğer önlemler arasında karbon nötr doğrulayıcı yükseltmesi ve karbon azaltma teknolojilerinin teşvik edilmesi yer almaktadır.