Enjin, Microsoft Azure ve Minecraft için NFT Çıkarttı

Microsoft'un yeni oyunu, Minecraft'taki gizli oyunların kilidini açan NFT'lerle oyuncuları ödüllendiriyor.

Enjin ile ortaklaşa olarak Microsoft, yalnızca Azure bulut (cloud) topluluğu üyelerine yönelik yeni bir NFT tabanlı eğitim oyunu olan Azure Space Mystery'yi duyurdu. Oyunda, katılımcılara zorlu kodlama işlemleri verilmekte ve tamamlandıktan sonra Enjin cüzdanlarında saklanan Learner Badgers olarak bilinen sınırlı sayıda NFT ödül olarak dağıtılmaktadır. NFT'ler, topluluk üyeleri için bir onur rozeti görevi görür ve Ethereum blokzincirinde yayınlanır. Ek olarak, Minecraft'ta da kullanılabilirler.

Azure Space Mystery, Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü'nü kutlamak için tasarlanmış etkileşimli, kurgusal bir çevrimiçi oyundur. Oyuncular Uluslararası Uzay İstasyonunu kurtarmaya çalışırlar ve tamamlandığında sınırlı sayıda NFT talep edebilirler. Oyun sırasında oyuncular, Mary Somerville, Caroline Herschel ve Raymonde de Laroche gibi önde gelen Avrupalı ​​kadın bilim adamlarını da öğrenebilirler. NFT'ler, Ekim 2020 itibarıyla 131 milyon aylık oyuncuya sahip olan popüler Minecraft oyunu ile uyumludur ve devredilebilir.

Microsoft Azure Geliştirici Katılım Lideri, “Enjin'in platformu, oyun ve daha geniş blokzinciri ekosisteminde yenilikçi projelere güç veriyor. İş birliğimiz, Microsoft Azure'un son teknolojiyi eğitim araçlarıyla entegre etmesine ve dünya genelindeki geliştirici topluluklarımızın katkılarını gerçekleştirebilmesine olanak tanıdı” dedi.