Enjin ve Ludena Düşük Karbonlu NFT Oluşumu İçin İş Birliği Gerçekleştirdi

Güney Kore'nin en büyük sosyal oyun uygulaması GameTalkTalk, düşük karbonlu, eşsiz tokenlerin (NFT’lerin) oluşturulması için blokzincir platformu Enjin'den yararlanmaya başladı. Uygulamanın arkasındaki sosyal oyun şirketi Ludena Protocol ise moda, mobilya ve evcil hayvanları tokenize ediyor.

Son zamanlarda gittikçe popülerleşen NFT'ler, İş İspatı (PoW) mutabakatıyla yaratılan büyük karbon ayak izleri nedeniyle tartışılan bir konu haline geldi. Enjin'in birlikte çalışabilir köprü ağını ve ölçeklendirme çözümünü kullanarak JumpNet, Enjin ve Ludena, nispeten yeni bir mutabakatla enerji tüketimini azaltabileceklerini söylüyor.

Yetki İspatı (PoA) olarak bilinen mutabakat, yalnızca davet edilen tarafların özel bir blokzincirinde doğrulayıcı olarak katılabildiği bir durumu ifade eder. PoA kullanan şirketler, Ethereum veya Bitcoin gibi diğer ağlarla karşılaştırıldığında güç tüketimini %99.98'e kadar azaltabileceklerini belirtiyor.

Screenshot.png

Kaynak: Enjin Blog

NFT'lerin basılmasının maliyetinin hem kullanıcı hem de çevre için bir vergi olduğunu, üç milyondan fazla kullanıcısı olan GameTalkTalk, Blizzard Entertainment, SEGA ve Nexon gibi büyük şirketlerle birlikte çalıştığını söyleyen Enjin Geliştirici Başarısı Başkan Yardımcısı Simon Kertonegoro, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Bunun yenilikçi kişilere NFT'lerin yeni çevre dostu gelir akışları oluşturmalarına nasıl yardımcı olabileceğini göstermek için bir fırsat olduğuna inanıyoruz.”

Ludena Protocol CEO'su Joshua Kim ise, bu iş birliği ile ilgili yorumlarını dile getirdi:

“Enjin ekibiyle iş birliği yapmaktan çok heyecanlıyız.”