Ernst & Young, ABD’deki Kripto Para Yatırımcılarının Vergilerini Hesaplamasını Sağlayacak Bir Uygulama Geliştirdi

Ernst & Young (EY) bugün (18 Mart Perşembe günü), 2020 vergi yılı için “Vergi Hesaplayıcı” çözümünün kullanılabilirliğini duyurdu. Bu çözüm, EY Blockchain Analyzer ürün paketine yapılan en son eklemede, çeşitli kripto para birimi işlemlerinde ABD’deki kripto yatırımcılarının, EY ürünlerini kullanarak vergi borçlarını hesaplamasını sağlayacak.

Yeni Vergi Hesaplayıcı, kripto sahibi olan ve bunu ABD vergi beyannamelerinde bildirmesi gereken kişiler için ABD vergi beyannamesi sürecini basitleştirebilen bir yazılım (SaaS) uygulamasıdır. ABD’deki kripto yatırımcıları, kripto para borsalarında yaptıkları işlemleri bu uygulamayı aktarabilecek ve IRS’e ne kadar vergi ödemeleri gerektiğini bu sayede öğrenebilecekler. Ek olarak uygulama, bir kullanıcının sermaye kazançlarını ve zararlarını otomatik olarak hesaplayarak, vergi beyannamelerini hesaplama sürecini basitleştirerek bireylerin gözden geçirmesi ve dosyalaması için sermaye varlıklarının satışına ve elden çıkarılmasına ilişkin bir taslak form oluşturacak.

EY Amerika’nın Kripto Para Vergi Mükemmeliyet Merkezi Lideri Michael Meisler, şunları söyledi:

“Vergi Hesaplayıcısı, kripto dünyası ivme kazanmaya devam ederken, kripto vergilerinin etkili yönetimini gerekli kılararak gelişen ihtiyaçları ele alıyor. Bireyler, kripto vergi işlemlerini tek bir merkezi konumda kolaylaştırmak ve otomatikleştirmek için Vergi Hesaplayıcı'yı kullanabilir.”