Eski ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan’dan Açıklama: "Kripto Paralar ABD Ekonomisini Kurtarabilir"

Eski Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, kripto paraların ABD ekonomisini kurtarabileceğini iddia etti. Eski ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, Wall Street Journal’da yayınlanan bir yazısında, ABD’nin artan borç krizine alışılmadık bir çözüm önerdi: stablecoinler. Ryan, ülkenin tırmanan borcu konusunda uyarıda bulunarak, FED’in bilançosunu güçlendirmek için düzenleyeceği bir Hazine açık artırmasında alıcı bulamayabileceği günlerin gelebileceğini belirtti. Çin ve Suudi Arabistan gibi ABD borçlarının geleneksel alıcılarının geri çekilmeye başladığını ve doların rezerv para birimi olma statüsünün tehdit altında olduğunu vurguladı.

Ryan’a göre, Sosyal Güvenlik ve Medicare harcamalarında reform yapmak bariz bir çözüm olsa da, bu siyasi olarak hassas konuyu ne Trump ne de Biden ele almak istemiyor. Bu nedenle, Ryan alternatif bir çözüm olarak stablecoinlerin benimsenmesini ve teşvik edilmesini önerdi. Nijerya ve Arjantin gibi ekonomik istikrarsızlık yaşayan ülkelerde popüler olan stablecoinler, Ryan’a göre, ucuz, transferi kolay ve Amerikan özgürlük ve şeffaflık değerlerini somutlaştırıyor.

Ryan, stablecoinlerin kontrolünün ABD Hazinesi için zor olabileceğini kabul etse de, bu paraların benimsenmesinin faydalarının dezavantajlarından ağır basacağını savundu. Ayrıca, Tether, USDC ve PayPal gibi dolar stablecoin ihraççılarının bir ülke olsalardı, ABD’deki borç varlıklarının Suudi Arabistan’ınkini geçeceğini belirtti. Ryan, diğer ülkelerin para birimlerini güçlendirmeye çalıştıkça ve ABD Hazine borcunu elden çıkarmaya devam ettikçe, ABD’nin doları daha cazip hale getirmek için yeni yollar bulması gerektiğini ve dolar destekli stablecoinlerin bu çözümün bir parçası olabileceğini öne sürdü.