ETH, Alıcılar Tarafından Açık Artırmada Ödeme Yapmak İçin Kullanılabilecek

İngiliz müzayede evi Christie's, 15 Şubat Salı günü yayınladığı bir duyuruyla, 25 Şubat - 11 Mart tarihleri ​​arasında popüler dijital sanatçı Beeple'ın çalışmalarının satışına ev sahipliği yapacağını açıklamıştı. 18 Şubat Perşembe günü ise 25 Şubat'ta başlayacak olan satış sırasında teklif sahiplerinin, Ethereum ağının yerel kripto para birimi olan ETH ile ödeme yapmasına izin verileceği söylendi.

Beeple, Mayıs 2007'den beri her gün yeni bir sanat eseri yaratıyor ve o zamandan beri neredeyse 5.000 parça yarattı. Duyuruya göre, “Her Gün: İlk 5000 Gün” başlıklı sanat koleksiyonu, “dijital sanat tarihinde ortaya çıkmış en özgün eserlerden biri” olarak adlandırılıyor.

NFT pazar yeri olan MakersPlace ile yapılan ortaklığın bir sonucu olan bu satış ile, bir müzayede evinde ilk kez değiştirilemez token (NFT) sanatının satışı gerçekleştirilecektir. Bloomberg'e ETH'nin bu açık artırma için özel olarak kabul edileceğini söyleyen Christie’s, açık arttırmaya 100 dolarlık bir açılış teklifiyle başlanılacağını da ekledi.