Ethereum Vakfı, Shapella Yükseltmesini Etkileyen Sorunlar İçin Hata Ödülünü 500.000 USD’ye Yükseltti

Ethereum Vakfı, yaklaşan Shapella yükseltmesine ilişkin güvenlik açıklarının tespit edilmesi için maksimum hata ödülünü iki katına çıkararak 500.000 USD’ye yükseltti. The Block’un haberine göre Ethereum Vakfı'nda Güvenlik Araştırmacısı olan Fredrik Svantes, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Shapella kod tabanını etkileyen tüm güvenlik açıkları için 2 kat çarpan var. Shapella'ya özgü sorunlar için maksimum ödül ödemesi artık yarım milyon USD’ye kadar çıktığı için devam edin ve daha fazla güvenlik açığı aramaya başlayın.”

Shanghai-Capella olarak da adlandırılan ve merakla beklenen Shapella güncellemesinin 12 Nisan’da 6,209,536 numaralı blokta ana ağda yayınlanması planlanıyor. Gerçekleştirilecek bu güncellemeyle birlikte staking çekim işlemlerinin tekrar aktif hale getirilmesi, gas fee'lerinin optimize edilmesi amaçlanıyor. Geliştiriciler, geçtiğimiz aydan bu yana Sepolia, Zhejiang ve Goerli başta olmak üzere birçok test ağı üzerinde denemeler gerçekleştirdi. Son olarak Ethereum'un Shapella yükseltmesinin Goerli ağında etkinleştirildiği açıklandı.