Farmland, Zincirler Arası Yield Farming Stratejilerini Optimize Etmek için Chainlink Fiyat Akışını Entegre Ediyor

Bir çapraz zincir yield optimizasyon protokolü olan Farmland, ilk olarak BTC ve ETH ile başlayarak, çeşitli kripto varlıklar üzerinde adil piyasa değerlemeleri elde etmek için ana ağda yaygın olarak kullanılan Chainlink Fiyat Akışını entegre etti. Farmland, halihazırda birçok önde gelen DeFi protokolü için milyarlarca dolar değer sağlayan bu Fiyat Akışını, mevcut zincir içi maliyetler ve kullanıcılar tarafından sağlanan özel teminatlar göz önüne alındığında, pazardaki en iyi yield üretme stratejilerini belirlemek için kullanmaktadır. Chainlink sayesinde, Farmland’in yield optimizasyon stratejileri zincir üzerinde son derece güvenilir bir şekilde hesaplanabilir ve bu da sürecin otomatikleştirilmesine olanak sağlar.

Fiyat Akışına ek olarak, Farmland’in gelecekte ürün geliştirmesi için, şanslı bir kullanıcının rastgele seçimi veya piyango tarzı bir likidite farming havuzu gibi özellikler oluşturmak için bir rastgele sayı üreteci gerekecektir. Chainlink Verifiable Random Function (VRF)'ı, RNG çözümü olarak entegre etmeyi planlayan Farmland, harici kuruluşlar veya Farmland ekibi tarafından kullanılamayacak, güvenli ve kanıtlanabilen adil bir rastgelelik kaynağı olarak hizmet verecektir.

Yield Farming Nedir?

Yield farming kısaca, sahip olduğunuz kripto paralarla çeşitli platformlarda fon ihtiyacı olan başka kullanıcılara borç vererek yapılan gelir elde etme yöntemidir.