FD7 Ventures, Cardano ve Polkadot Ekosistemlerine Dayalı Projelere Yatırım Yapmak İçin Hindistan'da 250 Milyon Dolarlık Mikro Fon Başlattı

Geçtiğimiz hafta, şirketin, Cardano (ADA) ve Polkadot (DOT)'daki pozisyonlarını artırmak için önümüzdeki 30 gün içinde Bitcoin varlıklarını 750 milyon ABD Doları değerinde satmayı planladığını duyuran FD7 Ventures, 28 Şubat Pazar günü, Bangalore ofisinin açılışını duyurdu. Yeni lokasyon, Polkadot (DOT) ve Cardano (ADA) ekosistemlerini ilerletip projeler geliştiren ekiplere yatırımlara odaklanacak olan 250 milyon ABD Dolarını hedefleyen bir FD7 mikro fonuna ev sahipliği yapıyor.

FD7'nin ülkenin en iyi mühendislik yetenekleri için bir merkez olarak kabul edilen Bangalore'daki varlığını inşa etmeye yönelik stratejik yol haritasının bir parçası. Bangalore merkezli fon, yerel ortak Neeraj Singh tarafından yönetilecek. Hindistan'ın yatırım ortamına genişleme, Amerika Birleşik Devletleri'nin blokzinciri ve kripto para birimi sahnelerinden farklı olan FD7 bölgesine özgü avantajlar sunuyor.

Özellikle, HTE'deki gibi Hindistan'ın üniversite düzeyindeki programların, önde gelen teknoloji yetenekleri için bir yakınlık sunduğunu belirten FD7 Ventures Global Genel Müdürü Prakash Chand, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Hindistan Teknoloji Enstitüsü (IIT), halihazırda Polkadot ve Cardano projelerinde üniversite düzeyinde çalışan en iyi yetenekleri ortaya çıkarıyor. Son şirketim olan Ask The Doctor’daki ekibim birçok HTE mezunundan oluşuyordu ve bu mühendislerin, programlama yeteneklerinin inanılmaz kalitesini ilk elden gördüm. Yeni konumumuzu Bangalore'de konumlandırmak, bize blokzinciri ve kripto para birimi geliştirme konusunda dünyanın gelecekteki en iyi yeteneklerinden bazılarını kullanmamız için bir ev alanı avantajı sağlıyor.”

FD7'nin yeni fonu, büyüme ölçütlerine bağlı olarak, Polkadot ve Cardano ekosistem tabanlı şirketlerin yaklaşık %30’u, 5-20 milyon dolarlık ikincil yatırımlar alarak yılda 50 şirkete yaklaşık 1-5 milyon dolarlık yatırım yapmayı hedefliyor. Ek olarak, FD7 ortakları, şirketin NFT projelerinde yükselişe geçtiğini, DOT ve ADA ile ilgili proje varlıklarını desteklemek için yatırım fırsatlarını arayacaklarını da belirtti. Chand, Youtuber Logan Paul’un NFT koleksiyonunu örnek vererek şu şekilde bir yorumda bulundu:

“Polkadot üzerine kurulu Bondly'ye bakın. YouTuber Logan Paul, sadece 24 saat içinde 5 milyon dolardan fazla NFT sattığında, kelimenin tam anlamıyla bir gecede patladı. Bu sadece izlenecek bir alan değil, aynı zamanda kriptografik sanatı, koleksiyonları, oyunları ve daha fazlasını destekleyen eşsiz tokenler için artan kullanım durumlarıyla neredeyse günlük kayıtlarla birlikte yatırım yapmaya değerliğini kanıtlayan bir alan. FD7, Bollywood ünlüleri ve yıldız Kriket oyuncuları ile yakın gelecekte NFT projelerinde çalışma planları yapmaktan heyecan duyuyor. Bunlar, bizim fonumuzda da LP (Likidite Sağlayıcısı) olan sevgili arkadaşlarım.”