Fed, Beklentiler Dahilinde Faizi Sabit Tuttu

ABD Merkez Bankası (Fed) beklentiler dahilinde politika faizini sabit tuttu. Karar metninde yetkililerin "uygun olabilecek ek politika sıkılaştırmasının kapsamını" belirleyeceğini vurgulayan ifade yer aldı. Fed Başkanı Jerome Powell, Fed'in politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 22 yılın en yüksek seviyesi olan %5,25-5,50 aralığında sabit tutmasının ardından basın toplantısı düzenledi.

Powell konuşmasında "Fed faizi enflasyonla mücadelede ne kadar aşama kaydettiğimizi görebilmek için sabit tuttu ve uygun olması durumunda faizleri daha yüksek seviyeye çıkarmaya hazır" ifadelerini kullandı.

Enflasyonu %2 hedefine indirme konusundaki kararlılıklarını güçlü şekilde sürdürdüklerini vurgulayan Powell "Ancak bu hedefe ulaşmak için önümüzde uzun bir yol var" dedi. Powell ayrıca fiyat istikrarı olmadan herkesin faydasına olacak uzun süreli güçlü iş gücü piyasası koşullarının olduğu bir dönemin sağlanamayacağını söyledi. Yumuşak inişin FOMC'nin temel amaçlarından biri olduğunu belirten Powell, “Ekonomiye ilişkin temel senaryomuz için yumuşak iniş ifadesini kullanmazdım. Yumuşak iniş olası ama dikkatli hareket etmek gerekiyor.” şeklinde konuştu.