Fetch.ai (FET) Neden Yükseldi?- 9.12.2022

Fetch.ai, 2017 yılında Toby Simpson, Humayun Sheikh ve Thomas Hain tarafından kurulmuştur. Fetch.ai, hem blokzincir hem de yapay zekanın bir kombinasyonudur. Fetch, kolektif bir süper zekanın aktif olarak size cevaplar verdiği bir tür dünyadır. Fetch.ai, küresel veri ağından yararlanan görevleri yürütmek için otonom yapay zekayı kullanarak herkesin bağlanabileceği ve güvenli veri kümelerine erişebileceği izinsiz bir ağ ile yapay zeka teknolojisine erişimi demokratikleştirmektedir.

Fetch.AI modeli, DeFi ticaret hizmetlerini, ulaşım ağlarını (park etme, mikromobilite), akıllı enerji şebekelerini, seyahati, esasen büyük ölçekli veri kümelerine dayanan herhangi bir karmaşık dijital sistemi optimize etme gibi kullanım durumlarına dayanmaktadır. FET, akıllı sözleşmelerin ve oracle'ların önemli bir parçasıdır. Kullanıcılar, FET kullanımıyla ağ üzerinde kendi dijital ikizlerini oluşturabilir ve dağıtabilirler.

FET son 24 saatte %37.89 yükselişle birlikte yaklaşık 2.04 TL’den işlem görüyor. Fetch.ai ekosistemi son 2 haftada hareketli günler geçirdi. Örneğin Fetch.ai 2 Aralık’ta Wallet v0.5.0’ın kullanıma sunulduğunu duyurmuştu. Wallet v0.5.0 ile birlikte daha akıcı ve kullanımı daha kolay mesajlaşma, daha az sunucu etkileşimi, daha hızlı yükleme süreleri gibi güncellemeler vurgulanmış, bazı önemli kullanıcı deneyimi sorunlarının çözüldüğü belirtilmişti. Ekosistemin yeni CTO'su Edward FitzGerald olarak açıklandı. Bununla birlikte FET, ABD’de faaliyet gösteren bir kripto varlık platformunda stake işlemi için kullanıma açıldı. FET'i stake eden kullanıcıların %7 APY kazanacağı belirtildi. Ekosistemdeki bu son gelişmelerin FET’in son günlerdeki yükselişinde etkili olduğunu söyleyebiliriz.