Fidelity, Bitcoin ETF’si İçin SEC’ye Başvuran Şirketler Arasına Katıldı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yapılan yeni bir başvuru, varlık yönetimi devi Fidelity'nin bir Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) yaratmaya çalıştığını gösteriyor.

Wise Origin Bitcoin ETF’si, ABD’de Bitcoin borsasında işlem gören bir ürünü piyasaya sürmek için büyüyen bir yarışa en son katılan şirkettir. Yayınlanan dosyaya göre, FD Funds Management LLC adlı bir firma fonun sponsorudur ve Fidelity Service Company, Inc. yönetici olarak görev yapmaktadır. Belgeye göre, FD Funds Management LLC, Fidelity'nin genel merkeziyle aynı Boston, MA adresini paylaşıyor.

Varlık yöneticisinin kripto odaklı kolu olan Fidelity Digital Assets, sorumlu olarak görev alacak. ETF, onaylanırsa, dosyalama başına Fidelity'nin şirket içi Bitcoin fiyat endeksini de kullanacaktır. Dosyada açıklanana göre;

“Trust'ın yatırım hedefi, Fidelity Bitcoin Index PR'nin (Endeks) performansıyla ölçülen, Trust'ın harcamalarına ve diğer yükümlülüklerine göre ayarlanmış Bitcoin'in performansını izlemeye çalışmaktır. Trust, Bitcoin'e doğrudan maruz kalma sağlar ve Trust’ın Hisse Senetleri, Endeksi hesaplamak için kullanılan aynı metodoloji kullanılarak günlük olarak değerlenir. Vakıf, yatırımcılara Bitcoin piyasasına geleneksel bir aracılık hesabı aracılığıyla erişme fırsatı sunar. Vakıf, yatırımcılara, Bitcoin'i doğrudan tutma veya aktarma, Bitcoin spot piyasasından alma veya madencilikle ilgili potansiyel riskler olmadan geleneksel bir aracılık hesabı aracılığıyla Bitcoin piyasasına erişme fırsatı sunar.”

Fidelity sözcüsü verdiği bir demeçte şunları dile getirdi:

“Dijital varlıklar ekosistemi, son yıllarda önemli ölçüde büyüdü, yatırımcılar için daha da sağlam bir pazar yeri yarattı ve kurumlar arasında talebi hızlandırdı. Bitcoin'e erişim arayan, giderek artan sayıda yatırımcı, daha çeşitli ürünlere olan ihtiyacın altını çizdi.”

Fidelity'nin bu aksiyonu, WisdomTree Investments, VanEck Associates Corp., NYDIG Asset Management, First Advisors/SkyBridge ve Valkyrie Digital Assets'in başvurularının ardından geliyor. Piyasa gözlemcileri, Kanada'daki son ETF gelişmelerinin ABD'deki düzenleyicileri bir Bitcoin ETP üzerinde eyleme geçmeye teşvik edebileceğini düşünüyor. Geçtiğimiz haftalarda SEC, VanEck'in 19b-4 Formunu Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusu için kabul etti ve teklifle ilgili ilk kararı vermek adına gereken süreyi resmi olarak başlattığını açıklamıştı.