Fireblocks, C Serisi Finansman Turundan 133 Milyon Dolar Topladı

Dijital varlık saklama, transfer ve ödeme girişimi olan Fireblocks, bugün (18 Mart Perşembe günü) C Serisi finansman turunun tamamlandığını ve toplam 133 milyon dolar topladığını duyurdu. Ayrıca Fireblocks, bugüne kadar 179 milyon dolarlık fon topladığını da söyledi.

C Serisi'ne liderlik eden üç firma vardı; yatırım yöneticisi Coatue, fintech odaklı risk sermayesi şirketi Ribbit ve büyüme sermayesi şirketi Stripes. Fireblocks'un dijital varlıklara ve bankacılık sektörünün artan ilgisini karşılama teklifinin bir yansıması olarak, ABD'nin en eski bankası olan BNY Mellon ve Silicon Valley Bank, tura stratejik yatırımcılar olarak katıldı. Paradigm, Galaxy Digital ve Swisscom Ventures da dahil olmak üzere Fireblocks'un mevcut yatırımcıları da C Serisi turuna katıldı.

Fireblocks CEO'su Michael Shaulov şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Fintech'teki en iyi VC'lere sahip olduğumuz için alçak gönüllüyüz ve çok önemli stratejik ortaklar, finansal ekosistemi dijital varlıklara dönüştürme misyonumuzu destekliyor. Finansal destekleri, katlanarak büyüyen müşteri tabanımıza uzun vadeli istikrar, teknoloji üstünlüğü ve hizmet sunumunu garanti ediyor.”

Coatue'un yönetici ortağı Kris Fredrickson ise devamında yorumlarını dile getirdi:

“Fireblocks ile ortaklığımız, yeni bir finansal ekosistemin ortaya çıktığına ve Fireblocks gibi şirketlerin gerekli olduğuna olan inancımızla tutarlıdır.”

Bankalardan ve diğer finans kuruluşlarından gelen ilgi, dijital varlık saklama hizmeti sunan şirketlerin profillerini yükseltti. Bunun farklı bir işareti olarak PayPal’ın, bu ayın başlarında Curv'u satın almayı planlama duyurusu örnek olarak verilebilir.